WordPress Security: houd de boze wolven buiten

WordPress Security: houd de boze wolven buiten

Bij het (laten) bouwen van een WordPress website stellen mensen WordPress Security vaak uit, of ze vergeten het zelfs helemaal. Dat maakt je website een gemakkelijke prooi, waar hackers direct gebruik van zullen maken als ze hierachter komen. Zelfs als je website klein is, kan deze een ingang zijn in grotere systemen waar hackers naar op zoek zijn. Die boze wolven kun je beter buiten houden. Wij leggen je uit hoe het kan dat je website wordt gehackt en welke maatregelen je kunt treffen om deze in het vervolg beter te beveiligen.

Waarom word ik gehackt?

Ontzettend veel websites draaien anno 2019 op WordPress. Deze populariteit maakt WordPress-websites een heel aantrekkelijk doelwit voor hackers. Hoewel WordPress over het algemeen vrij veilig is, zijn er altijd addertjes onder het gras die jouw website een makkelijke prooi kunnen maken. De meest voorkomende reden waarom mensen gehackt worden, is dat hun WordPress-basis niet up-to-date is. Het is daarom essentieel om WordPress regelmatig te checken voor updates en deze altijd uit te voeren. Hackers gebruiken vaak scripts waarmee ze kunnen zien in welke websites ze makkelijk kunnen doordringen door oude versies van plug-ins, WordPress-versies en themes. Wees ze daarom voor door op tijd te updaten: daarmee lig je al gelijk een streepje voor op veel andere WordPress-gebruikers.

Bescherm je website

Naast regelmatig updaten zijn er meer dingen die je kunt doen om de boze wolven uit je website te houden. Het belangrijkste is om te beseffen dat je aan WordPress Security moet denken vóórdat je gehackt wordt en niet erna pas. Een van de meest essentiële maatregelen is vervolgens om altijd back-ups te maken van je website, zodat je deze kunt terughalen bij een hack of crash. Is je website verder makkelijk toegankelijk, doordat je een simpel te raden wachtwoord of gebruikersnaam hebt of de route naar de inlogpagina te makkelijk is? Dan kun je bijvoorbeeld de gebruikersnaam ‘admin’ veranderen of je inlogpagina verplaatsen. Een sterk wachtwoord nemen kan natuurlijk ook nooit kwaad.


Hoewel je met deze tips het gros van de hackers voor zal zijn, is de kans groot dat je website nog niet honderd procent veilig is. Wil je je website nog beter beveiligen?

Meer van deze tips vind je in ons gratis e-book over WordPress onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *